Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, arestat după ce a agresat sexual doi copii

Doi bărbați, unul dintre aceștia călugăr la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâcea, au fost arestați preventiv după ce au agresat sexual doi copii, de 10 și 13 ani.

catuse mai nou

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, procurorii au dispus, în 14 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, reținut deja, pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală și corupere sexuală - 3 acte materiale.

Pe 17 februarie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un alt inculpat, și acesta reținut, pentru viol în formă continuată și corupere sexuală în formă continuată.

Cei doi suspecți, dintre care unul călugăr la Mânăstirea Frăsinei, au fost prezentați separat judecătorului, care a remis pe numele lor câte un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Conform probatoriului, în vara anului 2021, când suspecții se aflau la Mânăstirea Frăsinei în comuna Muereasca, judeţul Vâlcea, au dezvoltat relații de prietenie cu doi copii în vârstă de 10 și 13 ani, cărora le dădeau diverse cadouri și bani ca urmare a ajutorului acordat de aceștia la vânzarea unor obiecte bisericești.

În perioada iulie - septembrie 2021, suspecții au întreținut, în prezența copilului de 10 ani, în mod repetat și în diverse încăperi din Mânăstirea Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, timp de patru zile consecutive, profitând de imposibilitatea copilului de 10 ani de a-și exprima voința, având în vedere vârsta fragedă, l-au atras pe acesta în diverse camere ale mănăstirii și l-au determinat să întrețină în mod repetat acte sexuale orale cu inculpații, arată procurorii.

Totodată, în septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, suspecții l-au determinat pe copilul de 10 ani să asiste la întreținerea de acte sexuale orale între cei doi inculpați, precum și să efectueze „acte de natură sexuale ce au dus la satisfacția sexuală a acestora”.

În aceeași perioadă, unul dintre suspecți a dat bani copilului de 13 ani și l-a determinat „să suporte și se efectueze acte sexuale pentru satisfacția sexuală a inculpatului”.