17 persoane intoxicate cu o substanță într-un hotel din Râmnicu-Vâlcea

17 persoane intoxicate cu o substanță într-un hotel din Râmnicu-Vâlcea

 Mai multe persoane au au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea de marți spre miercuri, intoxicate cu o substanță toxică care provenea din componența unui insecticid folosit într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. Poliția a deschis dosar penal.

ambulanta poza buna si poza 63735200

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat, în noaptea de marți spre miercuri, cu puțin înainte de ora 2.00, prin apel la 112, de existența a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanta necunoscută într-un hotel din Râmnicu Vâlcea.

Din cele 21 de persoane aflate în hotel, 17 se aflau în locație și 4 nu au fost prezente în momentul manifestarii situației de urgență. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani). În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului”, transmite, miercuri, ISU Vâlcea.

Deși în urma discuțiilor cu autoritățile din Râmnicu-Vâlcea s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămâna în aceeași locație.

Cele doua persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.

Polițiștii fac cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.