Râmnicu Vâlcea: Noi locuinţe ANL pentru tineri

În cursul verii, Primăria Râmnicu Vâlcea va începe lucrările la cele două blocuri pentru tineri, de pe strada Ştirbei Vodă.

vod

La Agenţia Naţională pentru Locuinţe se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea constructorului celor două blocuri, însumând 36 de unităţi locative (3 garsoniere, 21 de apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere), ce urmează a fi ridicate pe strada Ştirbei Vodă nr. 111A, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Râmnicu Vâlcea.

La selecţia organizată de agenţia din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, s-au înscris 9 competitori, iar dacă nu vor apărea întârzieri, ca urmare a unor contestaţii, lucrările la cele două imobile pot demara în această vară.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, Primăriei Râmnicu Vâlcea revenindu-i doar lucrările de sistematizare verticală (căi de acces, spaţii verzi, racorduri la utilităţi, iluminat public etc.) estimate, prin Studiul de Fezabilitate, la valoarea de 1,7 milioane lei, bani ce vor fi prinşi în buget în funcţie de stadiul lucrărilor de construcţie a celor două blocuri.

În prezent, în evidenţele Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea există peste 360 de solicitări de locuinţe ANL în regim de închiriere, pentru tineri.