Basarabenii pot vota, la Craiova, pentru prezidențialele din Republica Moldova

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați, duminică, la urne, pentru alegerile prezidențiale. Basarabenii care sunt în apropiere de Craiova, sau în tranzit, vor putea vota pe listele suplimentare.

alegeri moldova

Secția de votare va fi în incinta ,,Universității din Craiova'', Str. Alexandru-Ioan Cuza, nr. 13. Faptul că moldovenii vor putea vota în partea de sud a țării se datorează Asociației Studenților Basarabeni din Craiova, care și-a demonstrat încă odată spiritul civic, reușind să obțină deschiderea unei secții de votare în Craiova.

Votul se poate exercita în intervalul orar 07:00 - 21:00. Secție de votare vizează în primul rând studenții care se află în instituțiile de învățămînd din următoarele centre universitare: Craiova, Petroșani, Pitești, Drobeta Turnu Severin și orașele: Târgu-Jiu. Slatina, Râmnicu Vâlcea, dar și toți cetățenii stabiliți în Partea de Sud a României.

Pentru a putea vota, trebuie să se îndeplinească următoarele cerințe:

1.Să se prezinte cu un pașaportul Republicii Moldova (se acceptă și pașaportul cu termenul de valabilitate expirat). Se permite cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi peste hotarele țării în ziua alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova să participe la votare și în baza buletinului valabil, ce conţine numărul de identificare de stat (IDNP);

2.Să poarte masca de protecție;

3.Să aibă un pix personal;