Băileşti: finalizarea Proiectului “Balasan – Zonă de pescuit și agrement”

Azi, 22.09.2020, la Băileşti – unde administraţia locală este condusă de primarul PNL Costel Pistriţu, s-a finalizat Proiectul ”Balasan – Zonă de pescuit și agrement”.

barci

Este vorba despre un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, Prioritatea Uniunii nr. 4: Creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale, Măsura Nr. III.3: Punerea în aplicarea a strategiilor de dezvoltare locală, plasată sub responsabilitatea comunității.

La eveniment au participat reprezentanți ai finanțatorului, respectiv FLAG “Dunarea Dolj”, cât și preprezentanți din partea constructorului. Valoarea acestui proiect a fost de 823.702,98 lei, finanțarea fiind de 100%.

Prin acest proiect s-au realizat șase pontoane pentru pescuit, o clădire administrativă pentru depozitarea echipamentelor, un ponton de lansare pentru hidrobiciclete și caiace.

S-au achizitionat 8 bărci pentru pescuit, 8 hidrobiciclete, 8 caiace, 12 seturi de echipamente pentru pescuit (undiţe, lansete, mincioguri, plute, nailon, ace etc.), precum și 40 de veste de salvare.

Prin realizarea acestui obiectiv s-au creat posibilități de petrecere a timpului liber și de practicare a unor sporturi, într-un mediu plăcut, amenajat și sigur, sporindu-se, astfel, și atracția zonei.

Acțiunile ce pot fi realizate în această zonă:

- Concursuri de pescuit, cu elevi, în perioada vacanțelor sau în perioada Școlii Altfel;

- Întreceri sportive cu caiacul și celelalte ambarcațiuni;

- Seminarii cu copiii dornici să învețe să pescuiască, în care sunt implicați pescarii comerciali;

- Concursuri de pescuit, cu pescari profesioniști.