Oltenii pot avea un nou furnizor de electricitate: Hidroelectrica vrea să cumpere CEZ

Acționarii Hidroelectrica vor decide în adunările generale din 12 și 17 decembrie dacă angajează servicii de consultanță pentru achiziția grupurilor CEZ și Enel România și dacă aprobă distribuția de dividende cerută de Fondul Proprietatea în sumă de 1,25 milioane de lei, potrivit convocatoarelor.

tablou sigurante curent

Pe ordinea de zi a şedinţei din 12 decembrie se regăsește un punct ce privește informarea acţionarilor cu privire la "demararea acţiunilor aferente procesului de fuziuni şi achiziţii (M&A) pentru Grupurile CEZ România şi Enel România la nivelul S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA".

Grupul CEZ a primit declarații de interes de la peste 30 companii pentru cumpărarea activelor din România, potrivit unui anunț din 13 noiembrie al vicepreședintelui companiei, Martin Novák

Conform acestuia, potențialii cumpărători au fost invitați să depună oferte pentru activele din țara noastră în luna decembrie, dar procesul de vânzare va fi finalizat în prima jumătate a anului 2021.

Grupul CEZ a lansat oficial, în 9 septembrie, procesul de vânzare a activelor pe care le deține în România, incluzând șapte companii românești în testarea de piață, respectiv Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România.

La rândul său, Enel dorește vânzarea celor trei distribuții deținute în România precum și capacitățile de producție în regenerabile.

sursa: Mediafax

X

Right Click

No right click