Muncea la negru când podul s-a prăbușit peste el

Firma din Craiova, care efectua lucrări de armare la podul prăbușit în comuna Stoina, a fost amendată de către ITM Gorj pentru muncă la negru. Una dintre cele două victime nu avea încheiat un contract.

pod

Două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost rănite grav, în urma accidentului de muncă produs pe 18 aprilie, în comuna Stoina, județul Gorj. Acestea au fost prinse sub o traversă a unui pod în lucru, fiind scoase de către pompieri.

În urma anchetei, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au stabilit că bărbatul nu avea încheiat un contract de muncă cu firma din Craiova, subcontractantă a lucrărilor de armare a podului, societatea fiind amendată cu 20.000 de lei.

”Persoana juridică care executa lucrări la podul din comuna Stoina, unde pe data de 18 aprilie s-a înregistrat un accident de muncă colectiv, a fost sancţionată cu suma de 20.000 de lei, pentru că una dintre victime lucra fără încheierea, în prealabil, a unui contract individual de muncă cu angajatorul respectiv”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. În urma accidentului, femeia rănită grav a fost dusă cu un elicopter SMURD la spital.

Muncitorul care lucra la negru a fost transportat la o unitate medicală din Târgu Cărbuneşti, iar alţi doi bărbaţi au fost răniţi uşor.

Podul este construit, începând din anul 2018, peste râul Amaradia, lucrarea aparţinând Primăriei Stoina, armarea elementelor podului fiind făcută de o firmă din Craiova.