Arestat pentru trafic de influență la Spitalul Județean Slatina

Arestat pentru trafic de influență la Spitalul Județean Slatina

Un bărbat de 34 de ani din Caracal a fost arestat pentru 30 de zile, marți seara, fiind bănuit că a primit mită pentru a facilita angajarea unei persoane la Spitalul Județean Slatina. Deși nu era angajat al spitalului, bărbatul se oferise să dea subiectele la concursul de angajare.

spital slatina

Bărbatul de 34 de ani din Caracal a fost prins în flagrant de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind bănuit că a pretins și primit bani pentru a ajuta o persoană să treacă de un concurs de angajare la Spitalul Județean Slatina.

Bărbatul, care nu este angajat al SJU Slatina, se pregătea să primească o nouă tranșă de bani de la un cetățean din comuna Fărcașele, județul Olt. Mituitorul mai oferise încă o tranșă de 500 de euro bărbatului din Caracal, în luna aprilie, în schimbul promisiunii că fiica sa va fi angajată pe un post de asistent medical la Spitalul Județean Slatina. Luni, i-a mai acordat o tranșă de încă 1.000 de lei, pentru care a și primit un plic cu pretinse subiecte pentru proba scrisă, dar și pentru proba orală.

Suspectul a fost reținut luni sub acuzația de trafic de influență, iar marți seara Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele său.

Un alt caz similar a avut loc la Spitalul Județean Slatina în luna martie a acestui an.

Sursa Mediafax