ACCIDENT ÎN MUNȚI. Salvamont, intervenție dificilă pentru preluarea unei eleve rănite

O elevă de 17 ani s-a accidentat, vineri, pe un traseu montan din Vâlcea, în localitatea Racovița. Fata se află pe o cărare de munte unde traseul este accidentat. De două ore se acționează pentru a fi coborâtă la ambulanță. În zonă acționează jandarmi, salvamontiși și medici de la SMURD.

salvamont interventie

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Vâlcea, fata care s-a accidentat se află într-o tabără pe Valea Băieșului și a plecat pe traseul montan cu alți colegi, neînsoțiți.

„Este o tabără de cercetași pe Valea Băiașului. Din informațiile pe care le avem un grup de șase copii au plecat neînsoțiți pe traseul montan și într-adevăr o fată de 17 ani și jumătate s-a accidentat și are un traumatism la membrul inferior. Se află în localitatea Racovița. Ambulanța nu poate urca până în zona respectivă unde se află fata, terenul este accidentat.

Ne-au venit în sprijin SMURD Brezoi, jandarmeria montană și salvamontul Vâlcea pentru a coborî fata. În momentul în care coboară i se vor face toate investigațiile necesare. Apelul la 112 a fost la 14.47, acțiunea este în desfășurare de aproape două ore", a precizat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Valcea.

La fața locului au fost solicitați și pompierii din cadrul ISU Vâlcea. Potrivit acestora, fetei i s-a dislocat genunchiul drept în timp ce parcurgea traseul.

X

Right Click

No right click