Scutire de impozite pentru investitorii care creează locuri de muncă în Drobeta Turnu Severin

Scutire de impozite pentru investitorii care creează locuri de muncă în Drobeta Turnu Severin

Viceprimarul liberal Daniel Cîrjan a iniţiat, alături de consilierii locali, un proiect de hotărâre care prevede o scutire totală de la plata impozitelor şi taxelor locale pentru investitorii care creează locuri de muncă în municipiu.

 daniel cirjan

Cîrjan a inițiat o hotărâre de Consiliu Local prin care se dorește atragerea de investitori, în vederea creării de locuri de muncă, fără a plăti taxe și impozite locale. Aceasta susține că  măsura ar rezolva două dintre principalele probleme, şi anume: susţinerea dezvoltării sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din municipiul Drobeta Turnu Severin, dar şi creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă.

„Atragerea de investiţii şi susţinerea dezvoltării economice a Municipiului Drobeta Turnu Severin trebuie să fie o prioritate absolută a autorităţilor publice locale, de aceea, am inițiat această hotărâre de Consiliu Local prin care să fie acordate  scutiri de la plata impozitelor pe clădiri și teren pentru toate companiile care investesc sume de bani în comunitatea noastră şi creează în acelaşi timp locuri de muncă bine plătite”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Condiţiile cerute companiilor pentru a beneficia de aceste facilităţi trebuie să fie realizarea de investiţii pe teritoriul municipiului Drobeta Turnu Severin de peste 100.000 euro, inclusiv investiţii de natura locuinţelor cu valoare de peste 100.000 euro, crearea a cel puţin 10 locuri noi de muncă, în cazul întreprinderilor mijlocii, şi a cel puţin 5 locuri noi de muncă în cazul întreprinderi mici.

Proiect aprobat. Viitorul incert

În ședința din 27 iunie 2019, Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin a aprobat proiectul. Procedura, în cazul unor astfel de inițiative, presupune obținerea unui aviz de la Consiliul Concurenței, care supervizează toate schemele de ajutor de minimis de pe teritoriul României.

„Acesta este un proiect de suflet al nostru, al liberalilor, în condițiile în care noi am înțeles foarte clar că pentru a prospera ca municipiu din punct de vedere economic, trebuie să fim competitivi în atragerea investitorilor față de celelalte municipii din zona Olteniei. Modelul acesta al acordării de facilități fiscale investitorilor care realizează locuri de muncă este folosit cu mare succes de primarii liberali din vestul României, cum ar fi Cluj Napoca, Oradea, Arad, Timișoara, Lugoj și altele, administrații liberale sau nu, dar care au înțeles importanța unui mediu de afaceri prietenos”, a declarat viceprimarul Severinului.