Arestați pentru furtul a 32 de mașini din Spania

Patru tineri cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, din oraşul Balş, suspectați că pe parcursul ultimilor doi ani au furat 32 de mașini din Spania, au fost prinși în județul Olt. Cei patru foloseau mașinile sustrase la furat din locuințe și firme.

 furt auto

Potrivit IGPR, polițiștii de investigații criminale din Olt au avut, miercuri, o acțiune în orașul Balș și au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, toți din oraşul Balş, pe numele cărora existau mandate europene de arestare, emise de autoritățile spaniole, solicitându-se arestarea în vederea predării către autoritățile judiciare ale acestui stat.

Aceștia sunt bănuiți că, în perioada 2018 – 2019, au furat 32 de autovehicule din Spania, pe care le-ar fi folosit la comiterea de furturi din locuințe sau societăți comerciale. După săvârșirea faptelor, aceștia ar fi revenit în România.

Cei patru au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore.

Pentru depistarea bărbaților, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Balș și jandarmi.