Festivalul țuicii și dulceții de smochine, la Șvinița

La sfârșitul acestei săptămâni, mai precis pe data de 24 august a.c., comuna mehedințeană Svinița organizează și găzduiește ediția cu numărul XX a Festivalului Smochinelor.

svinita festival dans

Pe data 24 august 2019, Primăria comunei Svinița în parteneriat cu Uniunea Sârbilor din România, Centrul Cultural Nichita Stănescu și GAL Clisura Dunării, organizează „FESTIVALUL SMOCHINELOR”, ediția a - XX- a.

„Este un festival unic în România, pentru că în comuna Svinița se cultivă smochinul, iar datorită climei cu influențe mediteraneene, culturile și livezile de smochini nu îngheață. Eu invit cât mai mulți mehedințeni și nu numai, să deguste din produsele noastre tradiționale, dulceața și țuica de smochine, care deja sunt branduri ale svinicenilor și să petrecem împreună, alături de invitații noștri, o zi minunată, cu concursuri de cea mai bună dulceață și cea mai bună țuică de smochine, dar și multă muzică și voie bună”, a declarat primarul comunei Svinița, Nicolaie Curici.

svinita festival 3

De altfel, pe tot parcursul zilei vor avea loc o serie de evenimente printre care și o paradă a costumelor populare, dar și un minunat program artistic din care nu vor lipsi interpreți din Serbia și din județele limitrofe Mehedințiului, respectiv Gorj și Caraș - Severin. Din program mai face parte și un spectacol de muzică electronică cu DJ Alex Puicea.

svinita festival 1