Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, în Olt și Gorj

11 percheziții în Olt și una în Gorj au fost efectuate, astăzi, într-un dosar penal de evaziune fiscală în formă continuată. 

perchezitii olt si gorj

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, la sediul unei persoane juridice și la mai multe puncte de lucru ale acesteia, din județul Olt și un mandat de percheziție, la sediul unei persoane juridice, din județul Gorj, cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări a reieșit faptul că reprezentanții legali ai unei societăți comerciale, din orașul Balș, județul Olt, ar fi efectuat, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziții de produse alimentare și nealimentare, de la un lanț comercial din România, în numele unei asociații de proprietari din județul Gorj, în valoare de peste 9.000.000 de lei. Astfel, produsele achiziționate ar fi fost comercializate prin intermediul lanțului de magazine și al unităților de alimentație publică deținute de societatea în cauză, fără că operațiunile comerciale să fi fost înregistrate în contabilitate, astfel fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.300.000 de lei”, arată IPJ Olt. 

În urma perchezițiilor, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente care privesc evidența contabilă a societății comerciale din orașul Balș, pentru perioada 2016 – 2021.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.