Zeci de percheziții în Gorj și Vâlcea. Ilegalități în vânzarea cărbunelui

Zeci de percheziții în Gorj și Vâlcea. Ilegalități în vânzarea cărbunelui

33 percheziții domiciliare au loc, luni dimineață, pe raza județelor Vâlcea și Gorj, dintre care 19 la sediul unor instituții publice - infracțiuni de corupție, delapidare, fals și infracțiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui. 

mascati politie

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este vorba despre o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, delapidare, fals și infracțiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârșite în perioada 2021 - 2022.

Activitățile vizează și un agent de poliție care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune și material lemnos.

În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează 33 percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea și Gorj, din care 19 sunt la sediul unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane”, arată anchetatorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, IGPR - Direcția Operațiuni Speciale, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea și Gruparea de Jandarmi Mobilă Frații Buzești Craiova.