Dindirică și Diaconu propun diminuarea taxei pentru terasele din Craiova

Aleșii locali Dan Diaconu, exclus din PNL, și Lucian Dindirică, de la PSD, vor depune un proiect cu privire la scăderea unei taxe plătită de proprietarii de terase.

200601 terase centru vechi 01 

Potrivit consilierului Dan Diaconu este vital ca afacerile din HoReCa să fie ajutate, pentru ca oamenii să nu-și piardă locurile de muncă. Diminuarea tarifului este substanțială, de la 0,6 lei pentru fiecare mp ocupat, pe zi, la 0,03 lei/mp/zi în centru, iar în restul orașului de 0,01 lei/mp/zi.

Am depus împreună cu Lucian Dindirică  un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru diminuarea la maxim a taxelor plătite la #Craiova de cei din #HoReCa pentru terenurile ocupate de terasele din oraș. Consider că autoritățile locale sunt obligate să se aplece asupra acestui domeniu și să-l sprijine, atât cât poate și cât îi permite autonomia de decizie. Scăderea tarifului plătit pentru închirierea domeniului public în vederea funcționării teraselor este mai mult decât necesară pentru a ajuta atât proprietarii, cât și pentru a salva locurile de muncă din acest domeniu. Prin restricțiile impuse în pandemie, activitatea teraselor este deja extrem de dificil de gestionat și susținut. Avem convingerea că prin această inițiativă vor fi salvate câteva sute de locuri de muncă iar activitatea teraselor va continua. Dacă până acum tariful era de 0,6 lei/mp/zi, de la 1 ianuarie 2021, aceasta taxă va fi de 0,03 lei/mp/zi în zona 0, până la 0,01 lei/mp/zi în cartierele Craiovei”, a anunțat Dand Diaconu, într-o postare pe Facebook..