Trei dosare pentru fraudă la vot, în județul Olt

De la începerea procesului de votare şi până la ora 16.00, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale, potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt.

politist

Sursa citată arată că au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „fraudă la vot” și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale.

25 dintre sesizări nu s-au confirmat.

Printre infracțiunilor constatate, exemplificăm fapta unui membru al unei secții de votare din municipiul Slatina care a votat la secția respectivă, deși nu avea acest drept. O singură persoană aflată în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a solicitat să își exercite dreptul la vot. Procesul a fost îndeplinit în condiții legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ea a adăugat că, pe raza județului Olt au fost instituite trei zone de siguranță și 11 zone de risc, care cuprind 19 localități, unde polițiști, împreună cu jandarmi acționează suplimentar pentru a preveni fraudarea procesului electoral, dar și pentru a asigura un climat optim de siguranță publică.