Primăria Corabia: măsuri pentru protecţia alegătorilor împotriva Covid-19

Primăria Corabia a luat măsurile prevăzute de legislație pentru desfășurarea în siguranță a procesului de votare, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, realizând achizițiile și planificând amenajările necesare pentru ca alegătorii să fie protejați.

corabia

Se vor desfășura activități de dezinfecție a încăperilor şi a spaţiilor conexe, în care se organizează secţiile de vot, această operațiune efectuându-se atât înaintea scrutinului, cât și după acesta, pentru ca elevii să se întoarcă în săli, în siguranță.

Se vor monta afișe la fiecare intrare, cu instrucțiuni clare pentru desfășurarea procesului de vot, în siguranță şi vor fi realizate liniile de marcaj pentru asigurarea distanţării între votanţi.

Pentru protecţia corăbienilor, în contextul pandemiei, din bugetul Primăriei:

- s-au achiziționat mănuși de protecție, pixuri de unică folosință, măști de protecție, săpun lichid, prosoape hârtie, șervețele, saci menajeri;

- s-a achiziționat dezinfectant, pentru amplasarea în incinta secțiilor de votare, atât pentru cetățeni, cât și pentru personalul secției de votare;

- conform reglementărilor legale, se vor distribui măști de protecție, atât membrilor secțiilor de votare, cât și cetățenilor care vin la urne și nu dispun de mască.