Restaurante din Olt, amendate de autorități. Activități derulate în interior

Mai multe restaurante din Slatina, Caracal şi Corabia au fost amendate, sâmbătă seara, pentru că desfăşurau activităţi în interior, contrar normelor impuse pe perioada stării de alertă. În total, au fost verificate  150 de societăţi comerciale din tot judeţul, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus.

La acţiune au participat polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că aproximativ 400 de persoane au fost legimitate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, au fost aplicate şi nouă sancțiuni pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții în valoare de 4.500 de lei şi o sanctiune în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată la Legea 12/1990.

De asemenea, alte 32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea regimului circulației rutiere. Valoarea acestor sancțiuni este de 10.730 de lei.

La acțiuni au participat peste 260 de efective.

Actiunile in sistem integrat vor continua și în zilele următoare.