Două asistente și două infimiere de la SJU Slatina, confirmate cu COVID-19

Două asistente şi două infirmiere, angajate ale secţiei Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Slatina, au fost confirmate cu noul coronavirus, anunță reprezentanții unității medicaole, marți dimineață. 

spital slatina

Potrivit reprezentanților SJU Slatina, după pozitivarea a patru pacienți internați în secția Chirurgie Plastică, duminică, 32 de persoane, angajați ai secției Chirurgie Plastică și ATI, care au intrat în contact cu pacienții confirmați Covid – 19, au fost testaţi pentru depistarea infecției Covid – 19.

Din totalul probelor prelevate, 28 rezultate au fost negative și patru rezultate pozitive. Este vorba despre două asistente și două infirmiere, angajate ale secției Chirurgie Plastică.

Spitalul   Slatina a adoptat o serie de măsuri, pentru a evita orice risc. Astfel, În ceea ce privește pacienții internați în cadrul secției Chirurgie Plastică a SJU Slatina,  din totalul celor 12 probe recoltate: 8  rezultate au fost negative, iar 4 pozitive. Întrucât, trei dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost mutați în corpul SJU Slatina dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al patrulea pacient, a fost transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19.

Totodată, din totalul pacienților, ai căror teste sunt negative, trei au fost externați, urmând ca ceilalți cinci pacienți să fie testați, încă o dată, înainte de externare.

"Personalul medical din cadrul secției Chirurgie Plastică va fi retestat peste 7 zile și își desfășoară activitatea cu numărul strict necesar pentru tratarea celor cinci pacienți internați. De asemenea, cu excepția colegilor care asigură derularea activității în cadrul secției, restul se află în izolare la domiciliu", mai arată sursa citată.

De asemenea, internările aferente Chirurgiei Plastice se fac exclusiv prin intermediul secției Chirurgie Generală sau se transferă  către alte unități spitalicești.

Accesul personalului în secția Chirurgie Plastică se face folosind o ieșire separată, cu flux distinct de restul spitalului, iar comunicarea cu secțiile învecinate a fost blocată.