Sala Polivalentă din Caracal, reabilitare pe vremea coronavirusului

În timp ce spitalul din Caracal va deveni suport pentru cazarea bolnavilor diagnosticați cu noul virus, Sala Polivalentă a municipiului va fi reabilitată.

polivalenta caracal

Sala Polivalentă a municipiului Caracal este într-o stare avansată de degradare. Autoritățile locale consideră că reparația acestei clădiri este necesară, mai ales că elevii își desfășoară acolo orele de educație fizică și sport. Primarul orașului, Liviu Radu, a declarat că sala polivalentă nu a fost modernizată de 15 ani, iar reabilitarea acesteia vine în plină pandemie cu COVID-19, tocmai din cauza cursurilor suspendate ale elevilor. De altfel, edilul local asigură locuitorii orașului că sumele pentru reparația sălii de sport nu se suprapun cu sumele alocate pentru Spitalul Municipal Caracal.

”Deși ne aflăm într-o situație delicată pentru noi toți, doresc să aduc unele completări cu privire la utimele înformații apărute în spațiul on-line și care prezintă date trunchiate menite să umbrească activitatea noastră, a Primăriei Municipiului Caracal, din această perioadă. În Sala Polivalenta din municipiul Caracal se desfășoară orele de educație fizică și sport ale elevilor Liceului Teoretic Mihai Viteazu, dar și antrenamentele copiilor de la Clubul Sportiv Școlar. Reparația acestei clădiri este imperios necesară, deoarece nu ne putem permite ca activitatea și mai ales sănătatea copiilor noștri să fie periclitată. În perioada mandatului meu am investit în toate unitățile de învățământ din oraș, pentru a asigura condiții optime de studiu și timp recreativ tuturor elevilor. Vreau să subliniez faptul că în ultimii 15 ani, Sala Polivalentă nu a beneficiat de nicio recondiționare. În prezent aceasta prezenta o stare avansată de degradare, elemente din acoperiș și plafon fiind desprinse. Reabiliatarea o desfăsurăm în perioada de față tocmai pentru că sunt suspendate cursurile și în felul acesta nu perturbăm activitatea școlară sub nicio formă. Mai mult decât atât, sumele alocate pentru investiții nu se suprapun cu ceea ce alocăm Spitalului Caracal, primăria având suficiente resurse pentru a traversa cu bine criza Covid-19. În ceea ce privește achiziția de servicii ”Conferințe de presă”, aceasta s-a efectuat în baza caietului de sarcini care este public pe SICAP, conform planului de achiziții din contractul de finanțare – Proiectul PRO-ADMIN, din fonduri europene. Această achiziție s-a făcut acum pentru că trebuie respectate termenele impuse în cadrul Proiectului PRO-ADMIN, administrație publică performantă”, este mesajul primarului municipiului Caracal, Liviu Radu.

polivalenta caracal3

polivalenta caracal2

X

Right Click

No right click