Primăria municipiului Caracal a luat măsuri de dezinfecție

Autoritățile locale din municipiul Caracal au luat măsuri de dezinfecție.

dezinfectie caracal

Planul de dezinfecție a început din 16 martie, scările de bloc fiind primele pe listă. De altfel, trotuarele, aleile, locurile de joacă sau străzile au fost dezinfectate pe rând, în funcție de cartier. Astăzi, 20 martie, vor fi deinfectate instituțiile și spațiile publice din oraș: zona blocurilor HCC, precum și aleilor și trotuarelor aferente, blocurile din Centru (2 Stejari și str. Eminescu) și a aleilor și trotuarelor, Primăria, părculeț, clădirea ITL, Teatrul Național Caracal.

dezinfectie caracal2

Se folosesc substanțe dezinfectante omologate, recomandate de autoritățile medicale, respectiv biocid puternic cu spectru larg de acțiune, având în compoziție: Didecyldimethylammonium chloride, Saruri cuaternare de amoniu benzyl-C8-18-alkyldimethyl, chlorides, Monohydro chloride Polyhexamethylene biguanide, Alcooli,excipienti. Totodată, în fiecare zi, între orele 14.00-16.00, străzile sunt dezinfectate prin spălare cu clor.

„Fac apel la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus.
Locuitorii orașului: să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate, de exemplu supermarketuri; să menţină o distanţă de cel puţin un metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii, de exemplu tuse, strănut; să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun sau antiseptic pe bază de alcool; să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea imediată a mâinilor cu apă şi săpun; să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor; să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare”, este mesajul edilului orașului Caracal,  Liviu Radu.

X

Right Click

No right click