Adolescentă de la un liceu din Slatina, diagnosticată cu TBC

Un număr de 22 de elevi ai unei clase a XII-a de la Colegiu Naţional „Ion Minulescu” din Slatina vor fi investigaţi medical, după ce o colegă a fost diagnosticată cu TBC. Profesorii vor fi și ei supuşi unui control mai amănunţit.

Mantoux tuberculoza test

Potrivit conducerii Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina, eleva s-a simţit rău săptămâna trecută, a urmat un tratament medical, dar pentru că nu a dat rezultate tratamentul prescris de medicul de familie, adolescenta a făcut investigaţii amănunţite.

Luni, rezultatele analizelor au arătat că are TBC, aşa că a fost internată la Spitalul din Scorniceşti.

Directorul adjunct al liceului, Carol Kovacs, spune că toate încăperile din instutiţie au fost dezinfectate, iar profesorii şi colegii elevei vor fi investigaţi medical

„Prima măsură a fost să dezinfectăm toate sălile de clasă din corpul A, adică toate sălile de clasă şi laboratoarele.(...) Am ţinut legătura cu cabinetul nostru medical. Mi s-a cerut de la Sanipid lista elevilor din clasa respectivă, e vorba despre 22 de elevi, lista celor 14 profesori care predau la clasa aceasta. Au primit bonuri pentru a se prezenta cu ele la spital să li se facă testul, mâine (miercuri – n.r.). Doamna doctor a vorbit cu elevii, să nu intre în panică, să le spună ce să facă. Profesorii vor trebui să facă şi raze pentru că după vârsta de 18 ani e obligatoriu să se facă şi raze. Dacă nu se confirmă la niciun elev şi la niciun profesor, înseamnă că nu e un pericol. Liniştitor, după părerea mea, este că părinţii fetei nu au TBC la ora actuală”, a declarat Carol Kovacs, director adjunct Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

Elevii şi profesorii vor face testul pentru depistarea TBC miercuri, potrivit reprezentanţilor liceului.

(sursa: Mediafax)

X

Right Click

No right click