Teste rapide pozitive la gripă pentru mai mulți elevi din Slatina

Patru copii cu vârste între 5 și 10 ani, din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital, iar testele rapide au ieșit pozitive la gripă. Analizele de sânge au fost trimise la Institutul Cantacuzino, pentru confirmarea diagnosticului.

spital

Primul caz de gripă din județul Olt a fost confirmat la o femeie de 53 de ani, aceasta fiind diagnosticată cu virusul AH3. Ea a fost internată la Secția de Boli Infecțioase.

„Confirmarea a venit de la Cantacuzino, luni. Este o femeie de 53 de ani, salariată, din mediul urban. Este confirmată cu virusul gripal tip A subtip H3. Avea şi alte boli asociate, nu este vaccinată antigripal pentru acest sezon. Este internată la Slatina, la secţia de Boli Infecţioase”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt DSP Olt.

Alţi patru copii de la o şcoală şi o grădiniţă din Slatina au ajuns la urgenţă cu simptome de gripă, iar testele rapide au ieşit pozitive.

Până astăzi (miercuri – n.r.) s-au prezentat patru copii cu suspiciune de gripă: doi sunt de la o şcoală, unul de la o altă şcoală şi unul de la o grădiniţă. Vârstele lor sunt între 5 şi 10 ani. Au fost făcute testele de screening la care se ridică suspiciunea de gripă. Confirmarea se face prin testare serologică. Se aşteaptă rezultatele de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Copiii nu au necesitat internarea. S-a făcut recomandare de tratament şi izolare la domiciliu”, a declarat Cătălin Pătru, medic epidemiolog Spitalul de Urgenţă Slatina.

Potrivit acestuia, săptămânal sunt testate cam 10-15 persoane, medicul fiind de părere că, cel mai probabil numărul va crește din această săptămână.

În județul Olt, aproximativ 52.300 de persoane au fost vaccinate antigripal până în prezent, iar în stoc mai sunt 400 de doze.

Sursa Mediafax.

X

Right Click

No right click