Brazi de Crăciun vânduți în rate

Primii brazi de Crăciun au invadat deja pieţele,  însă cei care au optat pentru pomii naturali nu se grăbesc să-i cumpere.

D95CC13E ABC3 483D B10F FFFFCFB96D78

În disperarea de a nu rămâne cu ei în stoc, comercianţii încearcă să-i tenteze pe clienţi cu fel şi fel de oferte. Cea mai nouă este vânzarea pomilor ornamentali în rate sau, prin plătirea unui avans de câţiva lei, prin care cumpărătorul să îşi poată rezerva bradul dorit. Metoda de marketing i-a amuzat pe unii, care au şi făcut vânzare, însă pe alţii i-a îndepărtat, pentru că, spun oamenii, nu vor să rămână cu datorii chiar şi pentru bradul de Crăciun. 

Brazi aliniaţi de o parte şi de cealaltă a străzii, comercianţi care îşi suflă în mâini de frig şi oameni care măresc pasul, de fiecare dată când vânzatorii se ţin după ei, să le cumpere marfa. Aşa arată pieţele cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun. Tradiţia spune că bradul se împodobeşte în Ajunul Crăciunului, însă cum pomii ornamentali au ajuns cu o lună mai devreme, comercianţii încearcă să găsească cele mai bune oferte pentru vânzare. 

Cea mai nouă metodă pentru a atrage clienţii vine de la acest bărbat, care vinde brazi în pieţele din Slatina, încă din prima zi a lunii decembrie. Comerciantul s-a gândit la cei care nu-şi permit un brad scump, aşa că îi lasă pe clienţi să plătească în rate pomul de Crăciun. Pentru un avans de 5-10 lei, bărbatul le rezervă oamenilor  bradul dorit, urmând ca restul de bani să fie achitaţi în ziua de salariu. 

 “Am marfă de cea mai bună calitate, adusă din Ungaria, dar şi cu preţuri mici, cuprinse între 70 şi 130 lei” a spus Viorel Nicolae, comerciantul.

45C4F3A7 45EA 4B89 83A2 42258F09AF3B

Metoda de marketing a lui nea Viorel a prins-o şi pe Aura, care a venit în ţară după 5 ani petrecuţi printre străini. 

Alţi clienţi însă strâmbă din nas şi spun că ideea de a rămâne datori pentru bradul de Crăciun nu îi încântă. 

Nu mi se pare ok. Ori am bani, îl cumpăr, nu am bani nu-l cumpăr", ne-a spus o clientă, care a dat 130 de lei pe un brad.

Anul acesta, cantitatea de brazi a fost mai redusă, fapt care a mărit preţurile în pieţe. Un brad pentru birou, de 1,2 metri, costă 70 lei, în timp ce unul de 2 metri depășește lejer 130 lei. Cele mai mari vânzări se fac în perioada 16-24 decembrie, când cei atraşi de curentul "eco" scot bani frumoşi din buzunar pentru pomii naturali. 


X

Right Click

No right click