Oltenii, prezenți în număr mare la vot

Cu mic, cu mare, încă de la prima oră a dimineții, oltenii au mers să-și exercite unul dintre cele mai importante drepturi: votul.

sectie votare corabia 191124

La sat, bătrânii au fost prezenți cu noaptea-n cap la secțiile de votare. Un exemplu bun este comuna Deveselu, Olt, acolo unde oamenii s-au îngrămădit până-n ora prânzului, după care au revenit la treburile din gospodărie. Unii au ales pentru nepoți, alții pentru pensii. Unii să scape de “ciuma roșie” care a împânzit întreaga țară, așa cum s-a exprimat majoritatea, iar alții cum i-au îndemnat copiii.

Cert este că după ora prânzului, la Deveselu, în secția de votare, nu se mai înghesuia nimeni.

sectie votare deveselu 191124

La Corabia, una din secțiile de votare a fost plină ochi de dimineață și până după amiază. Unii veneau, alții plecau și tot așa. Nici n-apucă să voteze bine că un corăbian își strigă în gura mare decizia: “Am votat cu...”.
Pe lângă faptul că acesta a rămas oarecum uimit cât de mult s-a schimbat modul de votare, datorită tehnologiei, acum este sigur că nimeni nu mai poate fura voturi.

“Cum să se mai fure voturi, ia uitați ce calculatoare și aparate au. Pe vremuri se furau în neștire. Toți ne-au furat. Am votat pentru viitorul nepoților”, ne spune Marin.

În Olt, până la ora 16, prezența la vot este de 40,05%, fiind pe locul șase în țară. Atât primarul de la Deveselu, cât și cel de la Corabia aparțin PSD.