CASA GROAZEI. Anchetatorii au găsit alte fragmente osoase și telefonul de pe care Dincă a sunat familia Luizei

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, spune că noi fragmente de oase, aproape sigur de natură umană, s-au găsit și miercuri, „în interior, dar la suprafață”, precum și telefonul de pe care Dincă ar fi sunat.

dinca criminal casa groazei

Tonel Pop a explicat că s-a pus problema să fie începute spargerile în locuință și în curte, însă trebuie mai întâi adunate probele aflate la suprafață.

„Se punea problema dacă se sapă, nu se sapă. Trebuie să înțelegeți că înainte de a putea să sape sau să spargă betoane sau să intre în acele buncăre și ce mai avea Dincă pe acolo trebuie să perie toată zona la suprafață. Dacă toată zona nu ar fi periată și nu s-ar aduna toate probele de la suprafață și ar intra cu excavatoare, s-ar distruge probele de la suprafață. Vă pot spune că s-au mai găsit fragmente de oase, unele aproape sigur de natură umană, în interior, dar la suprafață. Și astăzi s-au găsit în continuare fragmente osoase”, a declarat avocatul.

Potrivit lui Tonel Pop, după ce nu se va mai putea preleva nimic de la suprafață, se poate trece la la săpături și la dărâmarea betoanelor, a ridicării plăcilor de beton și a buncărelor.

În altă ordine de idei, întrebat dacă Dincă are acces la televizor, avocatul a răspuns: „Din punctul meu de vedere are acces la informații, inclusiv prin avocații pe care îi are, chiar din oficiu. Întreabă și aceștia îi spun «s-a găsit un telefon al tău, s-a aflat nu știu ce». Cum îl văd, după strategia pe care o adoptă, este la curent cu totul și este sfătuit în funcție de ce se întâmplă, cum să reacționeze, ce să facă și ce să nu facă”.

Miercuri este cea de-a șasea zi în care anchetatorii fac verificări la locuința lui Gheorghe Dincă, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere. Anchetatorii au găsit un al patrulea telefon, de pe care Gheorghe Dincă a sunat familia Luizei. Telefonul a fost găsit la o familie. Datele din primele trei telefoane, precum și din cel al Alexandrei, vor fi aflate curând.

„Vă dau un element în plus. A fost găsit și se expertizează în acest moment datele dintr-un alt telefon”, a spus avocatul, adăugând că este vorba despre un telefon și o cartelă pe care le-a folosit Dincă pentru a suna familia Luizei. Potrivit lui Tonel Pop, telefonul a fost găsit la o familie despre care a refuzat să dea date.

Avocatul a adăugat că joi s-ar putea afla ce se află pe laptop, în aparatul de fotografiat, în cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă și, dacă va fi timp, și în cea de-al patrulea.

„Informaticienii DIICOT procesează continuu toate datele, le prelucrează pentru a putea fi deschise mâine. Prelucrarea acestor date necesită timp, urmând ca mâine să se deschidă materialul extras și cred că în funcție de hotărârea pe care o va da Parchetul s-ar putea ca DIICOT să iasă într-o conferință de presă și să vă explice de ce categorie sunt acele date”, a spus Pop.

În ce privește telefonul Luizei, avocatul a afirmat că nu poate spune nimic despre acesta, în timp ce despre telefonul Alexandrei a declarat că acesta nu a fost deocamdată expertizat din punct de vedere informatic, ci numai în privința probelor biologice.

Sursa Mediafax

X

Right Click

No right click