Percheziții într-un dosar privind traficul de droguri în județul Olt

13 percheziții au fost desfăşurate, miercuri, de procurorii DIICOT Dâmboviţa, în mai multe judeţe, printre care şi judeţul Olt, într-un dosar de trafic de droguri.

mascati

Acţiunea s-a desfăşura pe raza județelor Dâmbovița, Olt, Brăila și Timiș, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

Anchetatorii spun că, în cursul anului 2021, mai multe persoane au introdus în țară, de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate cantități de cannabis, pe care ulterior le-au comercializat către consumatori.

În cursul lunii februarie, a fost confiscată cantitatea de aproximativ un kilogram de cannabis.

În urma perchezițiilor de miercuri, au fost ridicate 800 de grame de cannabis, 2 cântare de precizie, 4 grindere, precum și sumele de 3.000 de euro, 1.700 de lire sterline și 9.100 de lei.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 19 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești, Pitești, Timișoara și SCCO Brăila, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Timiș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.