Consiliul Județean Mehedinți și-a ales vicepreședinții

În urma votului secret al consilierilor județeni, PNL se află în opoziție în cadrul Consiliului Județean Mehedinți, în timp ce PMP se bucură de o deosebită reprezentare în cadrul conducerii acestei instituții. Ciudat este însă faptul că, PMP Mehedinți are doar 2 consilieri județeni, în timp de PNL are 11 consilieri.

 cj mehedinti vicepresedinti

Chiar dacă la nivel național, PMP  nu a câștigat la alegeri un loc pe scena politică, la Mehedinți, această formațiune politică are un reprezentant în conducerea Consiliului Județean. În cadrul ședinței de Consiliu Județean Mehedinți, desfășurată în urmă cu doar o zi, au fost aleși cei doi vicepreședinți, în urma propunerilor făcute din rândul consilierilor. Din partea PSD, propunerea a fost Ionică Negru , din partea PNL, Marian Goșa, iar PMP a propus-o pe Ramona Cupă.

În urma votului exprimat secret, Ionică Negru (PSD) a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți cu 20 de voturi, iar Ramona Cupă cu un număr de 18 voturi, în vreme ce propunerea liberalilor, Marian Goșa a obținut doar 13 voturi. Configurația Consiliului Județean arată cam așa: PSD – 15 consilieri; PNL – 11; PRO România – 2 iar PMP – 2. Înseamnă că Ramona Cupă a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți cu ajutorul PSD și PRO România.

În Mehedinți, PNL se pare că pierde și Prefectura

Conform ultimelor zvonuri politice, Prefectura Mehedinți ar fi ajuns în ograda USR. La ora actuală nu este nimic bătut în cuie, însă situația pare una de râsu-plânsu. La ora actuală, USR – PLUS nu deține nici-un  post de consilier, nici în Consiliul Local, nici în Consiliul Județean. Mai mult, în urma rezultatelor la alegeri, USR -  PLUS a obținut un număr de voturi mai mic și  decât al AUR Mehedinți. Este vorba de aproape 700 de voturi distanță.  Și totuși, USR – PLUS se pare că va conduce Prefectura Mehedinți. Cât despre Primăria Drobeta Turnu Severin, nici până la ora actuală nu au fost aleși cei doi (sau cei trei) viceprimari. Vom reveni cu detalii.