Cod roșu de inundații pe râul Motru

Pompierii mehedințeni împreună cu autoritățile locale și instituțiile județene cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență, continuă misiunile de sprijinire a populației în vederea diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrologice.

inundatii

În localitatea Tarnița, Baia de Aramă, pompierii au amenajat un dig din cca. 100 de saci cu nisip, pentru a devia cursul apei și a proteja gospodăriile cetățenilor.

Ca urmare a codului portocaliu și roșu de ploi din această noapte, pompierii mehedințeni au acționat cu mijloacele specifice pentru evacuarea apei din două curți și un beci, în localitățile Drobeta Turnu Severin, Tarnița și Prunișor, dar și pentru evacuarea apei din pasajul Halânga, pe DN 67. Totodată, în sprijinul cetățenilor au intervenit și comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile Strehaia și Corcova, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie și o fermă de animale.  Ca urmare a ploilor abundente, un număr de 44 de locuințe din zona localității Ilovăț au rămas pentru câteva ore fără energie electrică.

De altfel, pe DC 7, la Schitul Topolniței, s-a produs o alunecare de teren, stânci și alte aluviuni pe o lungime de peste 10 metri. și aici se înregistrează probleme cu rețeaua de alimentare cu energie electrică,  firele electrice fiind rupte între 3 stâlpi.