Doi funcționari din Mehedinți, trimiși în judecată pentru luare de mită

Doi funcționari din Mehedinți, trimiși în judecată pentru luare de mită

Un fost șef al Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Mehedinți și un fost director în Primăria Drobeta-Turnu Severin au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Aceștia ar fi pretins bani pentru eliberarea unui titlu de proprietate.

primaria severin

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui fost șef al Serviciului juridic din cadrul Instituției Prefectului Mehedinți și membru al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru luare de mită, spălarea banilor și complicitate la luare de mită, și a unui fost director executiv al Direcției Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin și vicepreședinte al comisiei de punere în posesie pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie – mai 2019, fostul șef din Prefectura Mehedinți ar fi pretins de la o persoană foloase materiale pentru ca, în exercitarea necorespunzătoare a îndatoririlor sale de serviciu, să îi ofere sprijin pentru emiterea unui titlu de proprietate pentru o suprafață de teren de 5.000 mp situată în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin. Procurorii susțin că persoana respectivă era îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate în urma unei hotărâri judecătorești definitive.

„Concret, inculpatul ar fi pretins pentru sine de la martor cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 1.000 de mp din suprafața de teren aflată în litigiu. În contextul menționat mai sus, dar și ca urmare a presiunilor constante exercitate asupra martorului de către inculpat, la data de 9 iunie 2020, ar fi fost încheiate la notar un contract de dezmembrare a suprafeței de 5.000 mp teren și unul de vânzare-cumpărare a unei părți de 1.000 mp de teren către inculpat. În realitate, prețul menționat în contractul de vânzare-cumpărare ar fi fost unul fictiv și nu a fost plătit niciodată, documentul respectiv fiind încheiat și autentificat doar pentru a se masca mita primită de funcționar”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, în perioada aprilie – mai 2019, prin intermediul fostul funcționar din Prefectură, și fostul director din Primăria Drobeta-Turnu Severin ar fi pretins aceleiași persoane cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 1.000 de mp tot pentru ca, în exercitarea necorespunzătoare a îndatoririlor sale de serviciu, să îi ofere acesteia sprijin pentru finalizarea cu succes a procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate.

„Ulterior, la începutul lunii iulie 2020, s-ar fi convenit ca, în locul transferării în modalitatea de mai sus a suprafeței de teren de 1.000 mp, inculpatul să primească efectiv o sumă de bani, în numerar – 30.000 de euro, aspect care s-a și concretizat la data de 09 iulie 2020, când a fost constatată infracțiunea flagrantă”, au mai transmis procurorii.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra terenului dobândit de fostul funcționar din Prefectură.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

(sursa: Mediafax)