Dosar penal după ce reprezentantul unei primării a dat daruri în schimbul voturilor

Polițiștii din Mehedinți au deschis un dosar penal după ce reprezentantul unei primării din județ a oferit daruri mai multor cetățeni pentru ca aceștia să voteze cu un anumit partid.

Buletin vot urna

Potrivit IPJ Mehedinți, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că reprezentantul unei primării ar fi oferit bunuri, sub formă de daruri, mai multor cetățeni de pe raza localității Bâlvănești, cu scopul de a vota o anumită formațiune politică.

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului a constatat, în urma verificărilor efectuate, că aspectele sesizate se confirmă.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „oferirea sau darea de bani, bunuri sau foloase pentru determinarea alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un candidat”.

Tot în Mehedinți, în localitatea Voloiac un bărbat a fost amendat pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că președintele unei secții de votare nu purta mască de protecție. De fapt, în urma verificărilor, s-a constat că aspectele reclamate nu se confirmă.

(sursa: Mediafax)