Colinde în videoclip

Sărbătorile de iarnă ale acestui sfârșit de an vor avea o altă față. Copii nu vor mai colinda instituțiile publice fizic, ci vor trebui să apeleze la serviciile internetului.

primaria severin 

Prima instituție publică mehedințeană care a anunțat schimbarea modului tradițional de colinde, este Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin.  „În fiecare an, fără excepție, în preajma sărbătorilor de iarnă, sute de copii de la școlile și grădinițele din municipiul nostru, au trecut pragul atât al Primăriei, cât și al Palatului Culturii Teodor Costescu pentru a ne încânta cu vocile și cu dragostea lor pentru tradiții și port popular. Cred că dincolo de toate luminițele și toți brazii, cel mai frumos trăim sărbătorile de iarnă prin ochii și glasul copiilor noștri. Din nefericire, vremurile pe care le traversăm nu ne permit să mai organizăm aceste întâlniri pline de emoție și magie, însă asta nu înseamnă și că ne lăsăm învinși. Regulamentul campaniei poate fi consultat la următoarea adresă:  https://primariadrobeta.ro/colindamprimaria/  Vă aștept cu drag să vă înscrieți în număr cât mai mare și să ne aduceți, încă o dată, magia sărbătorilor și multă bucurie în suflet”,  a transmis Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Primii 2000 de colindători vor primi cadouri

Acesta este anunțul făcut de primarul Marius Screciu, în ideea că frumoasele grupuri de colindători severineni și nu numai, vor avea totuși ocazia să încânte inimile multor severineni. Așadar, în perioada 1 - 14 Decembrie, toți elevii din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal care au domiciliul în Drobeta Turnu Severin pot să participe la povestea muzicală de iarnă și să realizeze un videoclip cu ei interpretând un colind pe care ulterior să îl încarce pe paginile personale de social media și să-l trimită Primăriei. În schimb, primii 2000 de colindători vor primi acasă un pachet „Cutia lui Moș Crăciun” cu dulciuri și cărți. Interesant este însă, cum se vor întâlni acești elevi pentru a filma aceste videoclipuri. Vor purta sau nu mască… în videoclipuri?