Dubova ia locul “Constanței” de odinioară. Una dintre cele mai vizitate destinații ale anului 2020

Anul 2020 i-a făcut pe români să simtă nevoia de relaxare și de mici escapade private si retrase, departe de zgomotul din orașe.

150713 clisura

În ultimii ani, destinație sălbatică și plină de frumuseți ale naturii, Dubova a fost vizitată cu ardoare de către turiștii români și nu numai, atât pentru priveliștile de vis, care creează un peisaj unic în Europa, cât și pentru activitățile de senzație.

Din nefericire, vara acestui an a fost sub semnul noului virus SARS COV-2, însă oamenii nu au ezitat să își pună vacanțele pe primul loc.

Având în vedere aglomerația de pe Litoral și măsurile de precauție luate, majoritatea românilor au ales Dubova în schimbul Constanței de altă dată.

Dedicându-și timpul activităților precum pescuitul, plimbări cu barca, drumeții montane, turiștii au ales Parcul Național Porțile de Fier, Insula Ostrov, Chipul lui Decebal, Peștera Veterani, Mănăstirea Mraconia, acestea fiind câteva din cele mai vizitate obiective turistice din clisură.

Așadar, pe lângă peisajele ce îți taie respirația, prețurile pentru toate buzunarele (200-1000 ron) au avut și ele un rol destul de important în alegerea destinație de vacanță.  

Zonele de camping, hotelurile și pensiunile s-au înmulțit rapid și au oferte de nerefuzat, atragând turiștii cu cele mai bune condiții, poziția acestora oferind view-uri spectaculoase.

Deși toamna își face simțită prezența, clisura este la fel de căutată, locurile rămase neocupate fiind limitate până dincolo de începutul lunii octombrie.