Mehedințenii, „campioni” la traficul de caviar

Polițiștii argeșeni au reușit să pună capăt unei tranzacții ilegală de caviar, protagoniștii fiind trei mehedințeni și trei gălățeni.  

wmc Caviar

În urmă cu două zile, așa cum spun surse din Poliția de Frontieră Mehedinți, dar și conform presei argeșene, trei mehedințeni au încercat să vândă unor gălățeni peste 20 de kilograme de icre negre. Cert este faptul că polițiștii din cadrul Serviciului Delta Dunării, au primit informații și au cerut sprijinul polițiștilor din Argeş pentru organizarea unui flagrant.

Tranzacția de icre negre dintre cei trei mehedințeni, toți din comuna Grui și cei trei gălățeni urma să fie efectuată în parcarea unui local din Albota, județul Argeș. Polițiștii nu au făcut altceva decât să asiste la tranzacție de la depărtare, după care au acționat la final. Au fost descoperite 40 de borcane de 400 grame și de 800 grame, toate pline cu icre negre.

Întreaga cantitate, în jur de 24 de kilograme a fost confiscată iar cei șase bărbați au fost duși la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş fiind acuzaţi de încălcarea ordonanţei 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura respectiv: „pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine”. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei şase riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 3 ani.

Unul dintre bărbaţi este recidivist, el fiind considerat liderul unei grupări care aducea ţigări netimbrate din Republica Moldova. Potrivit surselor noastre, valoarea pe piaţa neagră a icrelor confiscate este de 6.000 de euro, în timp ce valoarea reală a acestora poate ajunge la 50.000 de euro.