Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a murit din cauza coronavirusului

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a murit din cauza coronavirusului. El se afla în concediu de odihnă din martie, iar în luna aprilie s-a simţit rău, acuzând probleme respiratorii. Medicul de familie i-ar fi prescris un tratament, dar la începutul lunii mai a murit în spital.

spital severin

Angajatul CEO confirmat cu noul coronavirus a murit marţi, la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Reprezentanţii companiei susţin că bărbatul de 54 de ani nu ar fi intrat în contact cu alţi salariaţi, întrucât s-a aflat în concediu de odihnă.

„Referitor la decesul salariatului nostru infectat cu virusul SARS-Cov-2, acesta avea vârsta de 54 de ani şi îşi desfăşura activitatea în cadrul ELCFU Motru. Ultimul post lucrat a fost în data de 31.03.2020, după care a intrat în concediu de odihnă. În data de 13.04.2020, în timp ce se afla în concediu de odihnă, s-a prezentat la medicul de familie reclamând probleme respiratorii. I-a fost prescris tratament medicamentos şi i-a fost eliberat certificat de concediu medical. În continuare, starea de sănătate a acestuia s-a degradat, iar în data de 02.05.2020 a solicitat ambulanţa şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, unde a rămas internat. I-au fost recoltate probe biologice, dar testul coronat a fost neconcludent", scrie într-un comunicat al CEO.

Sursa citată precizează că testul a fost repetat și a devenit pozitiv. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical al spitalului, bărbatul a murit în data de 5 mai.

Bărbatul locuia într-o comună din judeţul Mehedinţi și avea şi alte afecţiuni. 

Reprezentanții CEO spun că la locul de muncă nu s-au identificat contacţi, acesta nefiind prezent în activitate de 35 de zile. La CEO lucrează aproximativ 13.000 de oameni.

(sursa: Mediafax)