Orșova are din nou apă, dar nu poate fi folosită încă 10 ore

Cei 10.000 de oameni din Orșova care au rămas fără apă după ce autorităţile au constatat că aceasta este plină de mâl primesc din nou, de luni, apă. Pentru încă 10 ore însă, apa nu e potabilă.

wmc orsova 07

Potrivit unui comunicat al DSP Mehedinți, rezultatele analizelor fizico-chimice a probelor de apă prelevate de la stația de captare din Topleț se încadrează în parametrii normali, astfel că s-a dispus luni refurnizarea apei în sistemul de distribuție al municipiului Orșova.

„Totuși, pentru dezinfecția apei, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a recomandat operatorului de apă să efectueze procedura de hiperclorinare, ceea ce înseamnă că într-un interval de maxim 10 ore apa nu este potabilă, putând fi folosită doar în scop menajer”, explică sursa citată.

10.000 de oameni din Orșova au rămas fără apă, după ce autorităţile au oprit furnizarea apei după ce au constatat că aceasta este plină de mâl.

Cristinel Pavel, prefectul judeţului Mehedinţi, declara că la priza de captare din localitatea Topleţ, din judeţul Caraş – Severin, a apărut „un fenomen inexplicabil, un grad mare de turbiditatea a apei”. Singura explicaţie pe care au găsit-o apecialiştii ar fi cantităţile mari de ploi.

(sursa: Mediafax)

X

Right Click

No right click