A fost reținută călăuza sârbă, vinovată de moartea migranților sirieni

Cetățeanul de origine sârbă, reţinut pentru 24 de ore, este cercetat pentru ucidere din culpă în cazul celor șapte cetățeni sirieni înecați în apele Dunării.

migranti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au continuat cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cazul de migraţie ilegală, înregistrat la mijlocul lunii aprilie, când o barcă cu migranţi s-a răsturnat în fluviul Dunărea, fiind salvate nouă persoane și alte șapte decedând. Reamintim faptul că în  seara zilei de 16.04.2020, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin s-au sesizat cu privire la faptul că în apele fluviului Dunărea s-a răsturnat o barcă cu mai multe persoane.

În urma intervenției reprezentanților ISU Mehedinţi, au fost salvate nouă persoane din apele fluviului Dunărea, acestea fiind plasate în carantină timp de 14 zile. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Siria, Yemen şi Palestina, bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani, precum şi un cetăţean sârb în vârstă de 51 de ani. Asupra acestuia din urmă s-a găsit suma de 1.200 de euro.

Reținut pentru 24 de ore la ieșirea din carantină

După încheierea perioadei de carantină, în data de 01.05.2020, faţă de cetăţeanul sârb s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. Totodată, cele opt persoane din Irak, Siria, Yemen şi Palestina urmează să fie preluate de structura teritoriala a Inspectoratului General pentru Imigrări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.  

De altfel, în urma cercetărilor amănunțite, a fost identificată şi recuperată din apele fluviului Dunărea ambarcaţiunea folosită la trecerea frauduloasă a frontierei. În interiorul acesteia au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri,  printre care 16 telefoane mobile aparţinând cetăţenilor străini şi suma de 5.420 euro, bani pe care urmau să îi primească călăuzele sârbe. Operaţiunea de scoatere a ambarcaţiei din fluviul Dunărea a fost efectuată cu sprijinul scafandrilor ISU Mehedinţi.