Pe timp de pandemie, în Mehedinți înfloresc afacerile cu deșeuri din Marea Britanie.

În cursul zilei de marți, 13 aprilie a.c., un TIR plin cu deșeuri din Anglia a fost oprit în trafic, de autoritățile din Mehedinți.  Conform reprezentanților Gărzii de Mediu Mehedinți, deșeurile urmau să ajungă la mai mulți rromi din Strehaia, care declaraseră că au un incinerator de deșeuri.

200414 gunoaie strehaia

Potrivit comisarului - șef al Gărzii de Mediu Mehedinți, Cătălin Tutilescu, deșeurile vor fi trimise înapoi în Anglia. În acest caz, a fost întocmit dosare penal pentru contrabandă calificată, pe numele administratorului firmei de transport.

„Am identificat un autotren, în trafic. La prima verificare, era un transport de deșeuri din plastic. Ulterior, am deschis autotrenul și am observat că era vorba despre deșeuri menajere, venite din Anglia. Am extins cercetările la firma care transporta deșeurile (de pe raza localității Strehaia). Am identificat un alt TIR depozitat într-o zonă fără autorizație. Și în acest caz, am extins cercetările și am constatat că, până acum, au mai venit alte trei TIR-uri tot din Anglia. Continuăm cercetările. Am reținut TIR-ul de azi-noapte.

Împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Tunu-Severin, am deschis un dosar de cercetare penală. Sperăm să reușim să stopăm acest fenomen astfel încât  Mehedințiul să nu devină groapa de gunoi a Angliei”, a declarat acesta.

Referitor la acest aspect, primarul orașului Strehaia, Ioan Giura, s-a arătat destul de contrariat, știut fiind faptul că în Strehaia nu există, legal, un incinerator de deșeuri, dar nici nu exclude faptul ca în oraș să fie un astfel de incinerator, dar folosit ilegal.

„La noi  în oraș nu există un astfel de incinerator, legal vorbind, dar nu exclud ca vre-un cetățean să dețină așa ceva, dar ilegal. Noi nu avem în oraș groapă de gunoi iar pe terenurile aferente orașului nu s-au înregistrat depozitări de proporții de gunoi menajer”, a declarat Ioan Giura.