Sute de misiuni împotriva COVID-19, desfășurate de oamenii legii din Mehedinți

Angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au luat parte la acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

politist cu spatele

Mai exact, la nivelul județului Mehedinți peste 350 de polițiști au participat la 400 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Oamenii legii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 460 de persoane și peste 300 locații de carantinare/izolare la domiciliu. De asemenea, polițiștii au aplicat 113 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, cu o valoare de peste 256.000 lei.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Instituției Prefectului Mehedinți, 37 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 98 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 9 localități, iar 17 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. S-au aplicat 2 sancțiuni în valoare de 5.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 28 patrule mixte polițist – polițist de frontieră. 

Totodată, pompierii mehedințeni au efectuat 17 misiuni, 15 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte două pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat  județul, au fost plasate în carantină sau aveau nevoie de ajutor medical. 12 ambulanțe SAJ au fost decontaminate, iar o altă decontaminare a fost făcută autospecialei pentru transport personal și victime multiple (ATPVM). Alte două decontaminări au fost făcute corturilor amplasate la Spitalul Județean din municipiul Drobeta Turnu Severin. 47 de locații, unde se află 117 persoane în izolare voluntară la domiciliu au fost verificate de Poliția Locală Severin.