Tren deraiat pe Dealul Balota

Uzura șinelor de cale ferată și a traverselor a mușcat din nou din siguranța traficului feroviar pe magistrala București – Timișoara, mai precis pe Dealul Balota – Mehedinți.

tren deraiat pe balota 191105

Marți seara, în jurul orelor 23, polițiștii mehedințeni au fost alertați prin sistemul 112 de faptul că pe Dealul Balota, mai precis în apropiere de halta Valea Albă, un vagon plin cu motorină a deraiat și prezintă scurgeri de motorină.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că nu există scurgeri de combustibili și că nu prezintă pericol pentru populație. În fapt, este vorba de o garnitură formată din 21 de vagoane ce transportau motorină pe ruta Ploiești – Arad. În apropiere de halta Valea Albă ultimul vagon a sărit de pe șine. La ora actuală se fac încă cercetări care să stabilească exact motivul deraierii.

De specificat faptul că din cauza stării extrem de proastă a traverselor, în această zonă, traficul feroviar se desfășoară cu mari restricții de viteză, zona fiind cunoscută ca una destul de improprie desfășurării traficului feroviar datorită traverselor putrezite și șinelor prost fixate. Ultima reparație a căii ferate pe Dealul balota a fost efectuată în 1996.

Ultimele știri

X

Right Click

No right click