Cultură de canabis în Clisura Dunării

În urma a 8 percheziţii efectuate pe raza localității Eșelnița, judeţul Mehedinţi, a fost descoperită o  cultură de cannabis, ustensile folosite la întreţinerea şi recoltarea acesteia, precum şi muguri de canabis proaspăt culeşi.

cultura de canabis in clisura dunarii

Procurorii DIICOT şi poliţiştii mehedințeni au descoperit, în urma unor percheziţii, o cultură de canabis în localitatea Eşelniţa din judeţul Mehedinţi, îngrijită de şapte persoane care au vârste între 15 şi 45 de ani.

Potrivit comunicatului de presă al DIICOT, procurorii din Mehedinţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova şi SCCO Mehedinţi au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţul Mehedinţi, la locuinţele a şapte suspecţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Pe raza comunei Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte înfiinţarea unei culturi de plante de cannabis, în vederea obţinerii din aceasta, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma să fie comercializat”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor a fost identificată o cultură outdoor de canabis, formată din plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, cu o înălţime de aproximativ 2,5 metri, muguri de canabis proaspăt culeşi, aflaţi în diferite stadii de uscare, 12 telefoane mobile, precum şi diferite echipamente necesare cultivării, se mai arată în comunicatul de presă.

Anchetatorii au stabilit că plantaţia de canabis a fost înfiinţată în luna mai 2019, membrii grupării ocupându-se de îngrijirea şi recoltarea acesteia.

Cele şapte persoane care îngrijeau cultura de canabis urmează să fie audiate la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi.

X

Right Click

No right click