Acțiune de salvare pe Dunăre, la Eșelnița

Polițiștii de frontieră orșoveni au intervenit în cursul zilei de astăzi pentru a salva patru români ce se aflau la bordul unei ambarcațiuni ce plutea în derivă pe raza comunei Eșelnița.

Patru români, trei bărbați și o femeie, au fost salvați astăzi de polițiștii de frontieră orșoveni, în dreptul localității Eșelnița, după ce ambarcațiunea la bordul căreia se aflau, sub pavilion românesc, a rămas fără mijloace de propulsie și plutea în derivă pe fluviul Dunărea.

ambarcatiuni eselnita

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orșova, județul Mehedinți, au intervenit pentru a recupera patru persoane care au solicitat sprijinul autorităților întrucât se aflau în pericol pe fluviul Dunărea, după ce ambarcațiunea în care se aflau nu a mai putut fi manevrată. Polițiștii de frontieră s-au deplasat cu o ambarcațiune rapidă de intervenție, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Orșova, acționând cu operativitate, în zona km flv. 961, pentru sprijinirea celor patru cetățeni români. Întrucât ambarcațiunea plutea în derivă și a rămas fără mijloace de propulsie din cauza unor defecțiuni la motor, a fost remorcată până la mal și ancorată în condiții de siguranță în zona localității Eșelnița, în vederea remedierii defecțiunilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinți, Corina Moraru.