7 milioane de euro pentru învățământul severinean

Zilele acestea, ministrul învățământului, Ligia Deca, a anunțat pentru acest an, un buget record pentru învățământul din România. Este vorba de 1 miliard de euro.

 230727 screciu deca

Din această sumă record pentru învățământul românesc, nu mai puțin de 7 milioane de euro vor ajunge în municipiul Drobeta Turnu Severin. Conform declarațiilor primarului Marius Screciu, în cel mai scurt timp vor demara licitațiile pentru achiziționarea echipamentelor stipulate în contract, lucrările urmând a începe imediat.

„Unele lucrări, cum ar fi cele de dotare cu echipamente, vor demara imediat ce licitațiile vor fi finalizate. Alte lucrări care necesită un timp mai îndelungat pentru implementare, vor dura ceva mai mult. Important este faptul că toate unitățile de învățământ din municipiul Drobeta Turnu Severin, indiferent că vorbim de licee, școli sau grădinițe, vor fi modernizate la standarde europene”, a declarat primarul Marius Screciu.

Învățământ urban la cele mai înalte standarde

Conform declarațiilor primarului Marius Screciu, la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin vor fi dotate peste 500 de săli de clasă, zeci de laboratoare de informatică, științe, precum și cabinete școlare, săli de sport și ateliere de practică.

„Vom achiziționa echipamente digitale (sisteme ALL IN ONE PC, laptopuri, scannere portabile, softuri educaționale, camere videoconferință, imprimante multifuncționale, table interactive). În ceea ce privește mobilierul, vor fi achiziționate mese și scaune, catedre, dulapuri pentru depozitarea materialelor didactice, corpuri vestiar pentru grădiniță. nu am trecut cu vederea nici situația sportivă din unitățile de învățământ severinene. Vom achiziționa materiale și echipamente sportive precum echipamente pentru gimnastică, mingi de fotbal, baschet, handbal, volei, oină, mese de tenis, saltele. De altfel, laboratoarele, cabinetele și sălile de clasă vor fi dotate cu materiale didactice, respectiv diferite mulaje, hărți interactive, materiale audiovizuale, jocuri pentru dezvoltarea psihomotricității, softuri educaționale și kituri de evaluare logopedică”, a mai declarat Marius Screciu. Acesta a mai ținut să menționeze faptul că prioritatea lui rămâne în continuare, asigurarea celor mai bune condiții de studiu pentru elevi și continuă proiectele pentru reabilitarea clădirilor unităților de învățământ din punct de vedere energetic.