Învățământul mehedințean, în vizorul DIICOT

În dimineața zilei de miercuri, 26 iulie, a.c., peste 50 de persoane din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți au fost trezite din somn de mascați, aceștia fiind suspectați de fraudarea examenului de bacalaureat de anul trecut.

perchezitie diicot

Dis de dimineață, DIICOT Mehedinți a descins în forță la peste 50 de angajați din învățământul mehedințean, aceștia fiind suspectați de fraudare sesiunii de toamnă a bacalaureatului de anul trecut. Inspectori școlari și foști inspectori școlari, (doi dintre ei având calitatea de foști inspectori școlari adjuncți ai ISJ Mehedinți) au fost aduși la audieri, într-un dosar de fraudare a examenului de bacalaureat.

De anul trecut și până acum, au fost audiate alte 50 de persoane. De altfel, au fost ridicate mai multe probe, printre care imagini de pe camerele de supraveghere.

Până în acest moment, se cunoaște faptul că, din cele 160 de lucrări verificate de anchetatori, 140 erau identice iar 40 de lucrări ale candidaților, (care nu aveau legături cu cei care au fraudat examenul) au fost anulate.

În acest caz, DIICOT face cercetări pentru fraudarea examenului de bacalaureat și constituire de grup infracțional. Persoanele implicate sunt suspectate că luau bani pentru a-i ajuta pe candidați să promoveze examenul.