Serviciul Rutier din cadrul IPJ Mehedinți, dotat cu două autospeciale BMW

Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți i-au fost repartizate două autospeciale marca BMW.

bmw politie

Aceste autoturisme vor fi folosite în munca de poliție rutieră, de verificare și control al traficului rutier.

De asemenea, vor fi folosite pentru intervenții de urgență sesizate prin SNUAU 112.

În multe dintre aceste cazuri este sesizată comiterea de infracțiuni, iar prezența polițiștilor într-un timp scurt și cu mijloace adecvate timpurilor noastre va face mai ușoară prinderea persoanelor bănuite în zona comiterii faptelor penale.

Pe linie rutieră, o situație des întâlnită este nerespectarea indicațiilor polițistului.

Vorbim în mare parte de șoferii care nu opresc la semnalul polițistului rutier și care în unele situații ascund alte fapte contravenționale sau penale cum ar fi: conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, furturi, contrabandă sau alte nereguli.

În concluzie, putem afirma cu tărie că aceste autospeciale achiziționate sub prețul pieței din fonduri europene ne vor ajuta în misiunile complexe pe care le avem, așa cum am exemplificat anterior și vor asigura polițiștilor un mijloc de intervenție rapid, stabil și sigur.

Principalul beneficiar al modernizării tehnicii Poliției Române va fi cetățeanul în serviciul căruia ne aflăm”, arată IPJ Mehedinți. 

Prețul de achiziție a fost de 32.000 de euro fără TVA, în care sunt incluse dotări suplimentare cum ar fi: rampă, colantare și 2 seturi de anvelope.

Prețul de catalog este de 38.000 de euro, iar autospeciale sunt achiziționate în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene.