Croazieră internațională pe Dunăre cu plecare din Orșova

O nouă navă românească de croazieră va fi la dispoziția turiștilor mehedințeni ce doresc să descopere noi și plăcute momente într-o călătorie pe Dunăre.

croaziera diana

Este vorba de nava de croazieră DIANA, construită în anul 1967, în Olanda și care, începând de mâine, 05 mai a.c., va efectua croaziere internaționale pe Dunăre cu plecare din Orșova. Nava de croazieră Diana va pleca în prima sa călătorie pe traseul Orșova - Veliko Gradište – Belgrad. Interesant este faptul că această nouă navă de croazieră a programat deja în jur de 20 de croaziere pe Dunăre în perioada mai – octombrie 2022. Referitor la această primă croazieră internațională cu plecare din Orșova, destinațiile sunt porturile Veliko Gradişte – Belgrad – Novi Sad (Serbia) şi Vukovar (Croaţia), iar tarifele sunt cuprinse între 550 şi 990 de euro de persoană. Tarifele includ toate mesele, excursii cu ghizi locali, vorbitori de limba română, precum şi servicii exclusiviste la bord. MS Diana este dotată cu 40 de camere, single, duble şi tip apartament, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Fiecare cameră sau apartament are câte o denumire specifică unei localităţi din Delta Dunării. Cabinele sunt dotate cu aer condiţionat, toaletă şi duş, TV satelit şi prize de alimentare (220v).

Restaurantul este situat la deck-ul inferior, în timp ce Lounge Bar-ul se află la cel superior, având o zonă de bar, cu fotolii, canapele de relaxare şi ferestre mari care permit admirarea peisajului în timpul croazierei.

Descriere generală

Nava Diana este un vapor de dimensiuni relativ reduse, cu trei punți, dar are un farmec și un stil aparte. Este construită în Olanda în 1967, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorită pescajului redus de 1,4 metri. Nava are o lungime de peste 78 de metri și o lățime de 7,8 m. Cabinele navei, clasificate la 4 stele, sunt dispuse pe 2 punți suprapuse, în babord și tribord. Nava dispune de 25 cabine duble cu pat twin sau matrimonial și 7 apartamente pentru 4 persoane. Cabinele de 2 locuri au suprafața de 10 mp; apartamentele au 20 mp!

Facilități generale

La bordul navei există biciclete care se pot folosi gratuit în porturile unde nava acostează, de asemenea există și aparatură fitness pentru cei care doresc să urmărească un frumos răsărit sau apus de soare în timp ce fac sport. Tot ca un răsfăț, turiștii vor fi întâmpinați cu șampanie și ciocolată la îmbarcare, ciocolată care poate fi achiziționată suplimentar la bordul navei. Aici mai există și un magazin de suveniruri, de unde turiștii pot procura o amintire cu însemnele navei.

Dumitru Stoichița