Ziua Olteniei, ziua când patru orașe din Mehedinți nu apar pe harta regiunii

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a transmis astăzi, 21.03.2022, un mesaj pe rețelele de socializare, tuturor mehedințenilor, dar și tuturor oltenilor, un frumos mesaj cu ocazia  comemorării intrării în București a revoluționarului Tudor Vladimirescu, erou mehedințean ce a început revoluția din 1821.  

ziua olteniei

„Graiul, portul, mândria, iscusința, priceperea, cultura, tradițiile, toate îi deosebesc pe olteni de românii celorlalte regiuni. Munții, câmpiile și dealurile scăldate de Dunăre dau unicitate acestor locuri care ne-au crescut frumos, ne inspiră și ne îmbogățesc!  Oltenia este a mea, a ta și a tuturor celor care au purtat-o în suflet, în cântec, în versuri și în gând, de-a lungul timpului, chiar și în lupte! Fiți mândri că suntem #olteni! Prețuiți zestrea culturală, științifică și artistică!

La mulți ani, Oltenia! La mulți ani, dragi olteni!

Bucurați-vă de #pace și #sănătate!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Din păcate, în harta publicată pe rețelele de socializare ce urmează această postare, nu apar orașele Strehaia, Baia de Aramă, Vînju-Mare (orașul natal al președintelui C.J. Mehedinți), dar nici ultimul oraș trecut pe harta României în era comunistă, respectiv Cujmir.