Tablete pentru elevii din Severin

Aproape 11.000 de tablete vor fi achiziționate de către autoritățile din Drobeta Turnu Severin, edilul anunțând că a fost semnat în acest sens un contract cu finanțare europeană. 

tablete tg jiu

În baza acestui proiect, în valoare de aproximativ 2.700.000 de euro, vor mai fi cumpărate laptopuri și camere web.

Vom achiziționa aproape 11.000 de tablete pentru toți elevii din Drobeta Turnu Severin, 265 de laptopuri și 339 de camere web pentru cadrele didactice. Valoarea totală a proiectului este de 13.678.000 lei (aproximativ 2.700.000 euro) iar aparatura va ajunge în toate școlile și liceele de pe raza municipiului.

Pentru noi toți, educația copiilor noștri este foarte importantă, căci tinerii de astăzi sunt viitorul de mâine. Acesta este și motivul pentru care am decis să accesăm acest proiect și să sprijinim, în continuare, învățământul. În timpul pandemiei, s-a dovedit că accesul școlarilor la cursurile on-line a fost, nu de puține ori, limitat de lipsa acestor dispozitive (laptopuri, tablete). Odată cu repartizarea acestor gadgeturi către școli, derularea orele on-line nu va mai reprezenta un motiv de îngrijorare pentru școlari”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.