Vaccinare „la chiuvetă” în Mehedinți

Vaccinare „la chiuvetă” în Mehedinți

Percheziții de amploare ale polițiștilor în Mehedinți, Gorj și Timiș.  Un medic din Drobeta Turnu Severin este bănuit că face parte dintr-o rețea de „vaccinare la chiuvetă”. 

FS vaccin

În această dimineață, oamenii legii au descins la mai multe adrese din județele Mehedinți, Gorj și Timiș într-un dosar de „vaccinare la chiuvetă”. Este vorba de percheziții la șase persoane bănuite că ar face parte dintr-o rețea ce asigura obținerea de certificate de vaccinare fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice instrumentează acest dosar în urma unor informații apărute acum câteva luni de zile. Totul a fost posibil ca urmare a unei persoane ce a ajuns la spital cu simptome de Covid 19, dar a prezentat un certificat de vaccinare. În dosar sunt cercetate o persoană din Timiș, 3 din Drobeta Turnu Severin și alte două din Gorj.

Printre cei ridicați în această dimineață se numără și un medic din județul Mehedinți. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în registrul european de vaccinare fără ca aceștia să fi fost imunizați. Dozele de vaccin erau aruncate apoi în chiuvetă.  Ancheta în acest dosar este de abia la început.

Oamenii legii vor să identifice pe cei care au plătit bani pentru a obține documentul care să le ateste vaccinarea. Medicul mehedințean,cât și celelalte 5 persoane  vor ajunge la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.