Un TIR a rămas suspendat deasupra unei râpe. Traficul feroviar este întrerupt în zona Orșova

Un TIR înmatriculat în Polonia a rămas suspendat deasupra unei râpe, afectând și traficul feroviar, deoarece doi copaci s-au înclinat peste liniile electrice de contact. SRCF Timișoara a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pentru a putea fi salvat șoferul.

autotren mehedinti

Accidentul s-a produs marți dimineața, iar reprezentanții SRCF Timișoara au întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Orșova - Vârciorova, pentru a asigura accesul și intervenția pompierilor pentru a-l scoate pe șofer din cabina TIR-ului.

Camionul a derapat de pe șosea și s-a răsturnat la o distanță/înălțime de aproximativ 2 metri de zona feroviară.

În urma acestui accident rutier, șoferul a rămas încarcerat în cabina tirului, iar pentru intervențiile de scoatere a șoferului și a retragerii tirului este necesar să se acționeze în zona căii ferate și cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.

Până la finalizarea intervențiilor aflate în desfășurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât și pe șosea, un tren regio de călători a fost oprit temporar în gara Orșova - trenul R 9504 care circulă pe relația Orșova – Filiași, de la ora 7.25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relația Timișoara București Nord, a staționat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staționeze temporar, dacă este cazul, și în gara Orșova, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de organele abilitate.

Sursa: Mediafax.